کد خبر: 1235955
تاریخ انتشار: ۰۳ تير ۱۴۰۳ - ۱۷:۴۶
اما در این میان جالب توجه مایه‌ای است که شبکه بی‌بی‌سی‌فارسی برای ظریف می‌گذارد. سخنان او در این رسانه به صورت گسترده بازتاب پیدا می‌کند.

جوان آنلاین: «حراج» شاید دقیق‌ترین واژه برای توصیف اقداماتی است که این روز‌ها ظریف در حال انجام آن با آبروی خود است؛ حراجی آمیخته با دروغ‌ها که هنوز باور نشده و دلیل واضح آن عدم‌استقبال از سخنرانی‌های ظریف از سوی مردم شهرستان‌های مختلف است. مهم‌ترین دروغی که ظریف این روز‌ها بر زبان جاری کرد، در مورد قانون اقدام راهبردی مجلس است. او این قانون را مانع احیای برجام دانست که با پاسخ قالیباف مواجه شد.
 قالیباف با اشاره به سخنان ظریف گفت: «خجالت هم خوب چیزی است. وقتی ترامپ از برجام رفت، نشست خبری گرفتند و گفتند به زودی تصمیم می‌گیریم و شد چند ماه، ولی کاری نکردند، اما مجلس با درایت قانون شورای راهبردی را تصویب کرد. می‌گفتند اگر پروتکل الحاقی را لغو کنیم، جنگ می‌شود، لغو کردیم، آیا جنگ شد؟ غنی‌سازی را ۲۰درصد کردیم، آیا جنگ شد؟ غنی‌سازی را ۶۰درصد کردیم، جنگ شد؟ این کار‌ها باعث شد آن‌ها بپذیرند و وارد گفتگو با ما شوند.» فعالیت‌های این روز‌های ظریف و سخنانی که بر زبان جاری می‌کند، اندک اعتبار و شخصیت او در افکار عمومی را هم از بین برده است. 
 
 بی‌بی‌سی: به‌به چه گرد و خاکی میکنه ظریف!
اما در این میان جالب توجه مایه‌ای است که شبکه بی‌بی‌سی‌فارسی برای ظریف می‌گذارد. سخنان او در این رسانه به صورت گسترده بازتاب پیدا می‌کند. شبکه بی‌بی‌سی‌فارسی که در دوسه مقاطع گذشته انتخابات را تحریم کرده است، در این دوره از انتخابات با انعکاس گسترده مواضع ظریف به دنبال برجسته‌کردن طیف رادیکال جریان اصلاحات است. به نظر می‌رسد لجن‌پراکنی ظریف به مخالفان خود و به‌هم‌ریختن آرامش انتخابات، برای پوشاندن فاجعه توافق مرده‌ای است که در کاسه مردم گذاشت، برای همین است که شبکه‌های صهیونیستی که خرج‌شان را قاتلان کودکان غزه می‌دهند، در حال کف و سوت‌زدن برای ظریف هستند.
طی روز‌های اخیر انتشار تصویری جالب توجه از محمدجواد ظریف، وزیر دولت روحانی در شبکه‌های اجتماعی در یکی از گردهمایی‌های انتخاباتی پزشکیان و تصویر عرق کرده از او در کنار فیلم‌هایی از جلساتی که در آن ظریف به زدوخورد سیاسی با مخالفانش می‌پردازد، مورد توجه قرار گرفته است. 
ظریف در یک جلسه کلاب‌هاوسی گفته است که به سیم آخر زده و در تلاش است روز ۹ تیر پزشکیان را از صندوق رأی بیرون بیاورد، او گفته است که آبرویش را سر راه قرار داده تا شاید نامزد اصلاح‌طلبان که در مناظرات تلویزیونی خوش ندرخشیده از بیرون شارژ شود. 
کت درآوردن ظریف یا به اصطلاح لخت‌شدن او در استخر سیاست معنای خاصی دارد، در حالی که قرار بود وزیر خارجه سابق آخرین کارت پزشکیان در آخرین روز‌های انتخاباتی باشد، اما کم‌فروغ ظاهرشدن نامزد اصلاح‌طلبان در مناظرات و میتینگ‌های پیرامونی باعث شد ظریف به عنوان یار کمکی به صحنه بیاید تا بار روی زمین‌مانده را به مقصد برساند. 
اصلاح‌طلبان رادیکال که در واقعیت پزشکیان را نامزد مطلوب و اصلی خود در صحنه انتخابات نمی‌دانند، در تلاش هستند با بازی با کارت رادیکالیسم و استفاده از چهره‌های میانی که احتمال آسیب‌پذیری‌شان کمتر است، فضا را متشنج و از دل دوقطبی‌های شکل‌گرفته پزشکیان را به پاستور هدایت کنند. این حلقه فکری- سیاسی گمان دارد افرادی، چون محمدجواد ظریف به دلیل کنش‌های پیشین این امکان را دارند فضا را داغ کنند، بدون آنکه هزینه‌سازی انجام دهند. 
از نگاه این جریان ورود مستقیم افرادی، چون محمد خاتمی به صحنه انتخابات، مانند آنچه در پیش از فتنه۸۸ شکل گرفت، باعث می‌شود سویه‌های بیرونی حساس‌تر شوند و امکان اقدامات ضربتی از بین برود، اما استفاده از افرادی، چون ظریف این فضا را فراهم می‌کند که رشد رادیکالیسم در بستری کانالیزه پیش برود، بدون آنکه احساس ناخوشایندی برای طرفین ایجاد کند. 
از سویی حضور ظریف در یکی از برنامه‌های تلویزیونی نیز اعتمادبه‌نفس او را بالا برده و در وضعیت کنونی بهترین کارت برای بازی در چنین نقشی است؛ نقشی سخت و طاقت‌فرسا که عرق او را نیز درآورده است! زیرا او علاوه بر تلاش برای جمع‌آوری رأی برای نامزد اصلاح‌طلبان لازم است نسبت به هشت سال فاجعه‌بار در دولت روحانی نیز پاسخگوی حاضران باشد و همین موضوع مسیر جذب خاکستری‌ها را سخت کرده است. 
به عبارتی در حالی که هسته سخت اصلاحات ظریف را از این شهر به آن شهر فرستاده تا موتور بدنه اصلاح‌طلبی را به راه بیندازد تا خاتمی با چپ‌ها پل بزند، در آن‌سو جذب این رأی خفته به یک امکان ناممکن برای چپ‌ها بدل شده است؛ عضو حزب اتحاد ملت اذعان می‌کند که جریان اصلاحات نمی‌تواند مردم را قانع کند که چرا انتخابات مجلس را تحریم و حالا در انتخابات ریاست جمهوری تصمیم به مشارکت گرفته است. 
سعید شریعتی در گفت‌وگویی با بیان اینکه فضای غالب عدم‌مشارکت در انتخابات این دوره خیلی از موضع خود اصلاح‌طلب‌ها متأثر است، تصریح می‌کند: جبهه اصلاحات در سه انتخابات گذشته گفته است انتخابات معنادار نیست و حتی آقای خاتمی سه ماه پیش در انتخابات مجلس گفت تا وقتی شورای نگهبان این‌گونه رفتار می‌کند، انتخابات معنایی ندارد و مردم نمی‌آیند رأی بدهند. 
عضو جبهه اصلاحات در ادامه گفته است که حالا شکستن این فضا و نشان دادن اینکه با حضور آقای دکتر پزشکیان انتخابات معنادار است، بسیار دشوار است و فعلاً زبان ناطق اصلاح‌طلب‌ها برای اینکه بگویند چرا این انتخابات معنادار است، زبان پرلکنتی است و خیلی راحت نمی‌توانند ضرورت شرکت در انتخابات را حتی به هواداران خود منتقل کنند. 
این عضو حزب اتحاد ملت در ادامه با بیان اینکه همه چیز به این یک هفته و گفتار و رفتار شخص آقای پزشکیان بستگی دارد که بتواند نشان دهد با حضور او در رقابت و پیروزی او در انتخابات تغییرات معناداری به نفع جامعه رقم می‌زند، تأکید می‌کند: این موضوع خیلی دشوار است و برای آقای پزشکیان هم دشوار است که بتواند این مفاهمه را با رأی‌دهندگان برقرار کند. 
این جملات به خوبی نشان می‌دهد چرا ظریف عرق‌ریزان در میانه این میدان مبهم افتاده است تا سطح رادیکالیسم را تا نقطه انفجاری آن بالا ببرد؛ اصلاح‌طلبان به خوبی می‌دانند جذب رأی خاکستری از طیف مدرن نیاز به سطح بالایی از رادیکالیسم دارد که از دل جریان‌های سیاسی، چون حزب اتحاد ملت خارج نخواهد شد، از این رو ظریف را به صحنه آورده‌اند تا زیر سایه محدود او بتوانند کمی از توازن ازدست‌رفته را بازسازی کنند. 
این تحولات چند نکته قابل‌توجه دارد:
۱- رادیکالیسم شکل‌گرفته در فضای انتخاباتی مرجع و منشأ خود را یافته و کاملاً مشخص است که رأس جبهه اصلاحات و اصلاح‌طلبان ساختاری بدون توجه به کلیت جریان اصلاحات در راستای آنچه تحریک قشر خاکستری می‌خوانند، رادیکالیسم را دامن می‌زنند. 
۲- اصلاح‌طلبان رادیکال، اما همچنان راهبرد فضای وانموده را دنبال می‌کنند و می‌کوشند ضمن سیاه‌نمایی از شرایط کشور، نخست طرف مقابل خود را حاکمیت تعریف و دوم اینکه مبارزه سیاسی را جایگزین رقابت سیاسی کنند!
۳- رادیکالیسم طیف اصلاح‌طلبان ساختاری، اما در شرایطی است که برخی نیرو‌های فکری این جریان اخیراً ضرورت پرهیز از پروژه‌های پرسروصدا را مورد تأکید قرار داده و ضمن تصریح بر بهره‌گیری از فرصت انتخابات گفته بودند که باید این جریان گام‌هایی کوچک، اما پایدار را در دستور کار خود قرار دهد؛ موضوعی که به نظر می‌رسد آذر منصوری اعتقادی به آن ندارد و عملاً شکاف در جریان اصلاحات را به نمایش می‌گذارد.
طیف اصلاح‌طلبان ساختاری و رادیکال‌ها بدون اشاره به راهبرد‌های خود در تضعیف جریان اصلاحات و در شرایطی که بدنه این جریان معترض به رفتار‌های سینوسی آن هستند و هضم نمی‌کنند که چرا به فاصله سه ماه از تحریم انتخابات به مشارکت در انتخابات می‌رسند، فرافکنی را در دستور کار خود قرار داده‌اند. سخنان جالب‌توجه و عجیب آذر منصوری با عنوان اصلاح‌طلبان آخرین گروه «غیرمسلح» در خود اشاراتی دارد که به تقاطع آن با تحریکات خارجی قابل تحلیل است!

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار